Random line

23Elo16

Tehdään  appletti, joka arpoo suoran yhtälöitä ja pyytää käyttäjää asettamaan kaksi pistettä suoralle annetun yhtälön perusteella.

nimetön

Aluksi arvotaan kulmakerroin k ja vakiotermi b.

Kirjoita syöttökenttään k=Satunnaisluku[-5,5] ja paina ENTER. Kirjoita b=Satunnaisluku[-5,5] ja paina ENTER. Kirjoita seuraavaksi syöttökenttään funktio f(x)=k*x+b ja paina ENTER. Kirjoita vielä syöttökenttään suoran yhtälö y=k*x+b ja ENTER. Nyt sen pitäisi näyttää jotakuinkin tältä.

nimetön

Lisätään painike, joka arpoo uuden yhtälön. Klikkaa Lisää painike, klikkaa Piirtoaluetta ja kirjoita aukeavan ikkunan tekstikenttään teksti Uusi suora ja toiseen kenttään komento PäivitäKonstruktio[] ja klikkaa Hyväksy.

nimetön

Lisätään suoran yhtälö. Klikkaa Lisää teksti, klikkaa kuvaa ja valitse aukeavasta ikkunasta Lisäasetukset ja sieltä  suorasi nimi esim. g. Klikkaa lopuksi Hyväksy.

nimetön

 

Lisää kuvaan piste A. Lisää teksti Siirrä piste A suoran ja y-akselin leikkauspisteeseen. Piilota suora!  Lisää teksti OIKEIN. Laitetaan tekstille OIKEIN näyttämisehto.

Klikkaa tekstiä oikealla hiiren painikkeella ja valitse Ominaisuudet, valitse Lisäasetukset ja kirjoita Objektin näyttämisehdoksi A=(0,b). Nyt teksti OIKEIN tulee näkyviin, jos pisteen A koordinaatit ovat (0,b), eli A on suoran ja y-akselin leikkauspisteessä.

 

Piirrä kuvaan piste B. Lisää teksti Sijoita piste B suoralle. Lisää teksti  TAAS OIKEIN. Laita tekstille TAAS OIKEIN näyttämisehto f(x(B))=y(B), eli funktion f arvo, muuttujan arvon ollessa pisteen B x-koordinaatti, on pisteen B y-koordinaatti. Toisin sanoen piste B on suoralla. Kaikki suoralla olevat pisteet toteuttavat suoran yhtälön.

 

Aseta lopuksi suoralle sama näyttämisehto. Jos käyttäjä onnistuu sijoittamaan pisteen B suoralle, suora ja teksti TAAS OIKEIN  piirtyvät kuvaan.

nimetön

 

Mainokset


No Responses Yet to “Random line”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: