Kulmakerroin – harjoitusta GeoGebralla

03Tou18

Piirrä pisteet A ja B. Kirjoita syöttökenttään a=x(A) ja paina ENTER. Kirjoita syöttökenttään b=y(A) ja paina ENTER. Huomaat algebraikkunasta, että sijoitamme muuttujalle a pisteen A x-koordinaatin arvon. Liikuta pistettä A. Voit havaita, että a:n arvo muuttuu. Syötä samoin c=x(B) ja  d=y(B).

Piirrä suora pisteiden A ja B kautta. Kirjoita syöttökenttään deltay=d-b ja paina ENTER. Sijoita vastaavasti muuttujaan deltax pisteiden B ja A x-koordinaattien erotus kirjoittamalla syöttökenttään deltax=c-a.

Laskemme kulmakertoimen muuttujaan k. Kirjoita syöttökenttään k=deltay/deltax. Liikuttamalla pisteitä A ja B voit todeta, että applettimme laskee kulmakertoimen oikein.

Piirrä kuvaan muutokset x- ja y-akselien suunnassa. Valitse Normaali-työkalu ja klikkaa pistettä A ja x-akselia. Saat pisteen A kautta normaalin koordinaattiakselille. Piirrä normaali y-akselille B:n kautta.

Valitse Kahden objektin leikkauspiste-työkalu ja piirrä normaalien leikkauspiste. Poista normaalit näkyvistä. Klikkaa niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Näytä objekti.

Piirrä jana pisteestä A normaalien leikkauspisteeseen . Muuta jana punaiseksi katkoviivaksi ja anna sen nimeksi delta x. Piirrä jana pisteestä B leikkauspisteeseen ja muuta janan ominaisuudet. Janan ominaisuudet saa säädettyä klikkaamalla janaa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla ominaisuudet.

Kokeile lopiksi Lisää teksti– työkalua. Valitse  työkalu ja klikkaa jotain kohtaa piirustuksessasi.

Kirjoita avautuvaan ikkunaan yo. kuvan mukaisesti koodia. Deltat löytyvät symboleista ja murtolausekkeen saa LaTeX-kaavasta. +-merkki koodin lopussa tarkoittaa, että ko. kohtaan haetaan muuttujan k arvo. Klikkaa lopuksi Hyväksy. =D

Ohjvideo, klikkaa.No Responses Yet to “Kulmakerroin – harjoitusta GeoGebralla”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: